X

Wij gebruiken cookies en andere technologie├źn om het verkeer te analyseren en je ervaring te optimaliseren. Lees ons privacy statement voor meer informatie.

Accepteren Privacy statement

Een tussenwoning kopen

Van de circa zeven miljoen woningen in Nederland zijn er circa vier miljoen als tussenwoning gebouwd wat betekent dat een tussenwoning hiermee het meest voorkomende huizentype van Nederland is. Gaat uw voorkeur ook uit naar een tussenwoning? Blader hieronder door ons aanbod van tussenwoningen.

Waar wilt u wonen?
Uw prijsklasse
Resultaten

Wat is een tussenwoning?

Tussenwoningen zijn woningen waarvan de tussenmuren aan andere panden grenzen. Zowel links als rechts bevindt zich een andere woning. Eén mogelijkheid kan zijn dat de woningen precies recht aan elkaar zitten, zoals bij een standaard rijtjeshuis. Dit type woningen zie je vaak in grote hoeveelheden van dezelfde huizen bij elkaar. De tweede mogelijkheid is dat tussenwoningen ook enigszins versprongen met elkaar verbonden kunnen zijn: dan zijn het geschakelde tussenwoningen. Binnen de groep tussenwoningen is dus veel variatie mogelijk. Zo kan een tussenwoning ook bijvoorbeeld een grachtenpand zijn.

Cijfers van het kadaster laten zien dat van alle verkochte woningen in Nederland tussen 2008 en 2016 32% een tussenwoning is. Daarmee is de tussenwoning het meest verkochte woningtype in Nederland.

Voor- en nadelen van een tussenwoning

De voordelen van een tussenwoning zijn:

  1. Tussenwoningen zijn goedkoop in vergelijking met bijvoorbeeld vrijstaande woningen of hoekwoningen. En omdat er veel vraag naar tussenwoningen is, zijn ze ook gemakkelijk te verkopen.
  2. Er is minder warmteverlies doordat er aan weerszijden huizen grenzen.
  3. Een tussenwoning heeft altijd een achtertuin, en soms ook een kleine voortuin.

De nadelen zijn:

  1. De achtertuin van een tussenwoning is vaak aan de kleine kant. Heeft u kinderen? Let bij de keuze voor een tussenwoning dan op de grootte van een tuin zodat er ruimte is om te spelen.
  2. Er is kans op meer geluidsoverlast omdat de woningen dicht op elkaar staan. Belangrijk is dus goede isolatie van de tussenmuren.

Geïnteresseerd geraakt in een tussenwoning?

Bekijk dan ons aanbod van tussenwoningen of neem contact met ons op. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden!

Woont u in een tussenwoning en u wilt deze te koop zetten? Neem dan ook contact met ons op of lees verder bij 'Een huis verkopen'.

Social media
Regelmatig verschijnen we op social media met nieuwe objecten en interessant nieuws.
Contact
Vestiging Tiel
Prinses Beatrixlaan 21
4001 AG Tiel
Telefoon: 0344 - 622220
Website door InterXL