X

Een hoekwoning kopen

Een woning kopen is een grote stap in uw leven. Het is belangrijk om uw woonwensen in kaart te brengen en te weten waar uw voorkeuren liggen zodat u gericht kunt zoeken. Vind u het bijvoorbeeld belangrijk dat uw nieuwe woning (extra) grond heeft aan de zijkant van de woning? Dan is wellicht een hoekwoning iets voor u. Bekijk hieronder ons aanbod van hoekwoningen.

Waar wilt u wonen?
Uw prijsklasse
Resultaten

Wat is een hoekwoning?

Een hoekwoning is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Daarnaast ligt een hoekwoning altijd op het begin of het einde van een reeks en heeft (extra) grond aan de zijkant van de woning.

Een hoekwoning dient u niet te verwarren met een eindwoning. Deze heeft namelijk dezelfde kenmerken als een hoekwoning, maar heeft in tegenstelling tot een hoekwoning geen (extra) grond aan de zijkant van de woning. Een eindwoning grenst vaak aan een pad welke tussen woningen doorloopt.

Cijfers van het kadaster laten zien dat van alle verkochte woningen in Nederland tussen 2008 en 2016 gemiddeld 13% een hoekwoning is. Daarmee staat de hoekwoning op de tweede plaats van meest verkochte eengezinswoningen.

Voor- en nadelen van een hoekwoning

De voordelen van een hoekwoning zijn:

  1. Er komt meer (zon)licht het huis binnen. Een hoekwoning heeft meestal ramen aan de zijkant van het huis waardoor er meer lichtinval is en u minder gebruik hoeft te maken van kunstlicht.
  2. Als een hoekwoning (extra) grond heeft aan de zijkant van het huis betekent dit vaak dat de woning een grotere tuin heeft. Dit houdt ook in dat u minder geluidsoverlast heeft van een naastgelegen weg omdat er aan de zijkant nog een tuin ligt.
  3. Omdat de hoekwoning altijd op het begin of het einde van de reeks woningen ligt heeft u maar aan één kant buren.

De nadelen zijn:

  1. Een hoekwoning brengt over het algemeen meer stookkosten met zich mee, maar dit is te voorkomen door goede isolatie.
  2. Een hoekwoning is vaak iets duurder dan tussenwoning.

Interesse in een hoekwoning?

Bent u tot de conclusie gekomen dat een hoekwoning de perfecte woning voor u is? Bekijk dan ons aanbod van hoekwoningen of neem contact met ons op.

Bent u eigenaar van een hoekwoning en u wilt deze te koop zetten? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden! Lees verder bij 'Een huis verkopen' voor meer informatie of neem contact met ons op!

Social media
Regelmatig verschijnen we op social media met nieuwe objecten en interessant nieuws.
Contact
Vestiging Tiel
Prinses Beatrixlaan 21
4001 AG Tiel
Telefoon: 0344 - 622220
Website door InterXL