X

Wij gebruiken cookies en andere technologie├źn om het verkeer te analyseren en je ervaring te optimaliseren. Lees ons privacy statement voor meer informatie.

Accepteren Privacy statement

Mr. Troelstrastraat 1, Tiel

vraagprijs € 719.000,- kosten koper

  • Woning: te koop
  • Status: beschikbaar
  • Aanvaarding: in overleg
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Woningtype: vrijstaande woning

Beschrijving

Deze, wellicht bekendste woning van Tiel, komt maar zelden beschikbaar. Dit is het moment..

Deze markante stadsvilla het 'Pannenhuys' is gelegen op de hoek van de Beatrixlaan en de Mr. Troelstrastraat in een uitbreidingswijk uit het Interbellum ten noordwesten van het Tielse stadscentrum. Het huis werd gebouwd in 1930 naar ontwerp van de Amsterdamse architect Edmold Nijsten in opdracht van de HBS-gymnastiekleraar A.C. Sonneveldt.

Het woonhuis sluit in stijl aan bij de AMSTERDAMSE SCHOOL en kenmerkt zich door een compacte hoofdvorm met een markante kap en schoorsteen, fraaie decoratieve raampartijen en expressief metselwerk. Het huis bevindt zich wat exterieur betreft vrijwel volledig in oorspronkelijke staat. De villa wordt aan drie zijden omgeven door een tuin, die aan de straatzijden wordt begrensd door een gemetselde tuinmuur. Aan de Mr. Troelstrastraat bevindt zich in deze muur een buisstalen draaihek met zonnespijlen.

De vrijstaande stadsvilla is gedeeltelijk onderkelderd, op een bijna vierkante plattegrond gelegen met in de zuidwestelijke hoek een rond uitgemetselde erker. Het pand heeft vier asymmetrisch ingedeelde gevels en telt twee bouwlagen onder een zeer hoog vierzijdig schilddak. Het dak is met geglazuurde gele en paarse tuile du Nordpannen belegd, met ronde hoekkepervorsten. Het dak bezit een opvallende nokbekroning. De gebroken schilden van het dak zijn op verschillende plaatsen verticaal over de gevels doorgetrokken. De afwatering vindt plaats via bakgoten met een
breed houten overstek, die langs de verticale en horizontale dakranden doorlopen. In het voor- en achterschild bevindt zich een driehoekige dakkapel met een ongedeeld, naar binnen vallend raam. Het rechter zowel als het linker dakschild heeft twee van dergelijke dakkapellen.
Het fraaie reli?fmetselwerk en de opvallende (sier)verbanden in het metselwerk maken deze villa af. De vensters hebben breed, witgeschilderd kozijnhout en zijn overwegend in drie?n gedeeld met horizontale roeden. Daarnaast zijn decoratieve veelruits vensters toegepast, gevuld met glas-in-lood.


INDELING:

De indeling van de villa aan de binnenzijde is vrijwel origineel gebleven en bestaat uit een centrale hal met aan de een zijde de woonkamer en-suite gescheiden door prachtige schuifdeuren met glas-in-lood en aan de andere zijde de keuken, bijkeuken en bergruimte.

Vanuit de ontvangsthal met prachtige granitovloer is de praktische en droge kelderruimte toegankelijk. De woonkamer is straatgericht en heeft ondanks de fraaie raampartijen een beschutte ligging; u ervaart het reilen en zeilen in de straat echter wel met privacy aan de binnenzijde.

Op de eerste verdieping alsmede in de kap bevinden zich per verdieping 3 slaapvertrekken. Op de eerste verdieping is tevens de in marmerlook uitgevoerde badkamer gesitueerd. Keurig verzorgde ruimtes welke zowel functioneel als sfeervol zijn.

De tuin wordt aan de straatzijde begrensd door een gemetselde monumentale tuinmuur, waarin aan de Mr. Troelstrastraat een buisstalen draaihek met zonnespijlen is verwerkt.
De vrijstaande stenen berging is al even prachtig en in detail uitgevoerd als de villa zelf. Zelfs de dakpannen worden repeterend gebruikt. In de tuin is zowel een zon- als schaduwrijk gedeelte aanwezig, opvallend is daarnaast de grote mate van privacy in de tuin. De beplanting is met zorg uitgekozen en omlijst als het ware de villa.

Een totaalplaatje wat helemaal klopt en u versteld zal doen staan!


BIJZONDERHEDEN:

- Rijksmonumentale status doordat de villa een architectuurhistorische waarde heeft als goed voorbeeld van een vrijstaande villa in Amsterdamse Schoolstijl, die opvalt vanwege hoogwaardige esthetische kwaliteiten;
- Van stedenbouwkundige waarde vanwege de ligging op de hoek van de Beatrixlaan en de Mr. Troelstrastraat, waar de op de hoek gerichte hoofdvorm en markante uitstraling een belangrijke beeldbepalende rol spelen;
- Zeer centraal gelegen met voorzieningen als winkels, het stadscentrum en het NS-station op loopafstand;
- Op hoogwaardige wijze gerestaureerd en met verstand van zaken vormgegeven tot de huidige stadsvilla die het nu is;
- Tweejaarlijks wordt de woning rondom beschouwd door de monumentenwacht en verkeert in goede staat;
- Schilderwerk exterieur: 2017;
- Verwarming en warm water middels Cv-installatie (2018, Intergas, huur)
- Bouwjaar: 1930
- Woonoppervlak: 164m?
- Inhoud: 672 m?
- Perceelsoppervlak: 371 m? eigen grond;
- Aanvaarding in overleg.

Unieke kans; wij nemen graag de tijd voor u zodat u persoonlijk kennis kunt komen maken met deze prachtige stadsvilla!

Meer informatie of bezichtiging plannen?
Bericht:
E-mail nieuwsbrief
Delen

Kenmerken

Adres
Mr. Troelstrastraat 1, Tiel
Woning
te koop
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwvorm
bestaande bouw
Woningtype
vrijstaande woning
Inhoud
672 m3
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
164 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
16 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
8 m2
Perceeloppervlakte
371 m2
Bouwjaar
1930

Foto's

Op de kaart

Social media
Regelmatig verschijnen we op social media met nieuwe objecten en interessant nieuws.
Contact
Vestiging Tiel
Prinses Beatrixlaan 21
4001 AG Tiel
Telefoon: 0344 - 622220
Vestiging Geldermalsen
Kostverlorenkade 2
4191 CH Geldermalsen
Telefoon: 0344 - 622220
Website door InterXL