X

Wij gebruiken cookies en andere technologieën om het verkeer te analyseren en je ervaring te optimaliseren. Lees ons privacy statement voor meer informatie.

Accepteren Privacy statement

De 5 Patriciërs prachtige appartementen gelegen in het centrum van Tiel!

Beschrijving

Ambtmanstraat 9 betreft een bijzonder karakteristiek pand op een fantastische locatie! Een unieke kans om hier te mogen gaan wonen!

Het gebouw, thans genaamd 'De 5 Patriciërs' is gevestigd midden in het centrum van Tiel. Haar tuin maakt onderdeel uit van de Ambtmanstuin, een prachtig stadspark ontworpen door de beroemde tuinarchitect K.G. Zocherin 1850.

In de oude binnenstad vindt u verscheidene monumenten die een rijk verleden hebben, zoals de Sint-Maartenskerk, de Waterpoort en de voormalige sociëteit Bellevue.

Zoals de naam al doet vermoeden is de Ambtmanstraat van oorsprong de straat waar de lokale macht zich huisvest. Tot op de dag van vandaag is nog een groot deel van de monumentale panden in de Ambtmanstraat eigendom van de Gemeente Tiel.

Dit deftige huis werd in de achttiende eeuw gebouwd in de toen populaire- roccostijl. Het is grotendeels hetzelfde gebleven als toen. Ook aan de binnenkant. In de late 19e eeuw is er aan de achterkant een veranda gebouwd. Van 1934 tot 1994 woonde hier het artsen echtpaar Hoogenboom - Blijenberg. Daarom kennen Tielenaren dit pand als 'Het huis van dokter Hoogenboom'.

Het voormalige Patriciërshuis wordt getransformeerd naar 5 zelfstandige wooneenheden, die voldoen aan de hedendaagse eisen met betrekking tot comfort, brandscheiding en geluidwering. U verkrijgt een uniek appartement in een gerestaureerd monument, uitgevoerd met een eigen keuken, toiletruimte en badkamer. U kunt zelf de wand-, deur- en vloerafwerking van uw eigen appartement bepalen en uit (laten) voeren.

De algemene ruimten zijn volledig afgewerkt.

Uw appartement kent een grote mate van privacy door de brede monumentale gangen, waardoor er geen muren van buren grenzen aan uw eigen appartement. Alle buitenruimten (terrassen of balkons) zijn ieder uniek vormgegeven en bevinden zich op mooie afstand van elkaar.

De enigszins verhoogde ligging van het pad geeft het status en allure en benadrukt de beschermde privacy.

  • Rijksmonument met vele rijke en karakteristieke detailleringen;
  • Indrukwekkende entree;
  • Hoge ruimten met originele ornamenten;
  • Private terrassen c.q. balkons op het zuiden;
  • Onder architectuur aangelegde tuin, direct gesitueerd aan de Ambtmanstuin;
  • Parkeerplaats op eigen grond inbegrepen in de koopsom.

Wij mogen u 2 appartementen aanbieden;

Appartement A:
Dit appartement is gelegen op de begane grond, met overdekt balkon en terras, woonoppervlakte 109 m². De vraagprijs van dit appartement is € 569.000,- k.k.

Penthouse E:
Dit penthouse is gelegen op de 1e en 2e verdieping, met patio, woonoppervlakte 131 m². De vraagprijs van dit penthouse is € 499.000,- k.k.

Meer informatie?
Bericht:
E-mail nieuwsbrief
Delen

Foto's

Social media
Regelmatig verschijnen we op social media met nieuwe objecten en interessant nieuws.
Contact
Vestiging Tiel
Prinses Beatrixlaan 21
4001 AG Tiel
Telefoon: 0344 - 622220
Website door InterXL