X

Wij gebruiken cookies en andere technologieën om het verkeer te analyseren en je ervaring te optimaliseren. Lees ons privacy statement voor meer informatie.

Accepteren Privacy statement

Ambtmanstraat 9 C, Tiel

koopsom € 380.000,- kosten koper

  • Woning: te koop
  • Status: verkocht onder voorbehoud
  • Aanvaarding: in overleg
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Woningtype: appartement

Beschrijving

TRANSFORMATIE NAAR APPARTEMENTEN.

Ambtmanstraat 9 betreft een bijzonder karakteristiek pand op een fantastische locatie! Een unieke kans om hier te mogen gaan wonen!

Het gebouw, thans genaamd 'De 5 Patriciërs' is gevestigd midden in het centrum van Tiel. Haar tuin maakt onderdeel uit van de Ambtmanstuin, een prachtig stadspark ontworpen door de beroemde tuinarchitect K.G. Zocherin 1850.

In de oude binnenstad vindt u verscheidene monumenten die een rijk verleden hebben, zoals de Sint-Maartenskerk, de Waterpoort en de voormalige sociëteit Bellevue.

Zoals de naam al doet vermoeden is de Ambtmanstraat van oorsprong de straat waar de lokale macht zich huisvest. Tot op de dag van vandaag is nog een groot deel van de monumentale panden in de Ambtmanstraat eigendom van de Gemeente Tiel.

Dit deftige huis werd in de achttiende eeuw gebouwd in de toen populaire- roccostijl. Het is grotendeels hetzelfde gebleven als toen. Ook aan de binnenkant. In de late 19e eeuw is er aan de achterkant een veranda gebouwd. Van 1934 tot 1994 woonde hier het artsen echtpaar Hoogenboom - Blijenberg. Daarom kennen Tielenaren dit pand als 'Het huis van dokter Hoogenboom'.

Het voormalige Patriciërshuis wordt getransformeerd naar 5 zelfstandige wooneenheden, die voldoen aan de hedendaagse eisen met betrekking tot comfort, brandscheiding en geluidwering. U verkrijgt een uniek appartement in een gerestaureerd monument, uitgevoerd met een eigen keuken, toiletruimte en badkamer. U kunt zelf de wand-, deur-en vloerafwerking van uw eigen appartement bepalen en uit (laten) voeren.
De algemene ruimten zijn volledig afgewerkt.

Uw appartement kent een grote mate van privacy door de brede monumentale gangen, waardoor er geen muren van buren grenzen aan uw eigen appartement. Alle buitenruimten (terrassen of balkons) zijn ieder uniek vormgegeven en bevinden zich op mooie afstand van elkaar.
De enigszins verhoogde ligging van het pand geeft het status en allure en benadrukt de beschermde privacy.

* Rijksmonument met vele rijke en karakteristieke detailleringen;
* Indrukwekkende entree;
* Hoge ruimten met originele ornamenten;
* Private terrassen c.q. balkons op het zuiden.
* Onder architectuur aangelegde tuin, direct gesitueerd aan de Ambtmanstuin.
* Parkeerplaats op eigen grond inbegrepen in de koopsom;


APPARTEMENT C:

INDELING:

De monumentale trap brengt u naar de eerste verdieping, waar aan de linkerzijde van de authentieke gang een smaakvol en praktisch in te richten appartement wordt gerealiseerd.

Dit tweekamer appartement is verrassend ruim van opzet en bijzonder compleet te noemen, maar bovenal zal u opvallen dat het zeer stijlvol en rijk gedetailleerd is.

In de ruime woonkamer wordt een hoekkeuken gerealiseerd die past binnen de sfeer van het appartement. Samen met de marmeren schouw en het rijk versierde plafond maakt dit het stijlvolle plaatje af.

Het romantisch overdekte balkon springt direct in het oog met haar stalen sierhekwerk, slanke kolommetjes en verfijnd vormgegeven dakje. Het balkon is bereikbaar door middel van 2 originele schuifdeuren met bovenlichten, die de lichtopbrengst en kijk op de prachtig aangelegde stadstuin optimaal maken.

Via de private gang is de toiletruimte bereikbaar alsmede de separate badkamer die wordt voorzien van een douche,
wastafel en wasmachineaansluiting.

Op het einde van deze gang bevindt zich één van de eerste liften van Nederland met erop afgestemde deuren met houtnerf beschilderd. Het geheel heeft een zodanig monumentale waarde dat het in het pand aanwezig moet blijven. Het zijn juist deze kenmerkende details die dit appartement wel een heel bijzonder historische karakter geven.

Een speels “doorsteekje” wordt gerealiseerd naar de slaapkamer, die zich aan de voorzijde van het pand bevindt.

Deze slaapkamer is zeer ruim van opzet en heeft twee prachtig grote vensters met achterzet-ramen ter voorkoming van tocht en als geluidwering. De slaapkamer wordt voorzien van mechanische ventilatie.
Een bijzonder en verrassend appartement met, in al zijn bescheidenheid, een grandeur van smaak en grote klasse!


LIGGING:

In het centrum bevinden zich op loopafstand diverse restaurants, authentieke winkels en culturele instellingen. De laatste jaren is het aantal terrasjes behoorlijk uitgebreid, waardoor een levendige binnenstad is ontstaan. Allen overigens op een dusdanige afstand dat geen directe overlast wordt verkregen. Als u toch verder weg moet, brengt de ontsluiting via de A15 of een goede treinverbinding u binnen een uur naar steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Nijmegen en Den Bosch.

Meer informatie of bezichtiging plannen?
Bericht:
E-mail nieuwsbrief
Delen

Kenmerken

Adres
Ambtmanstraat 9 C, Tiel
Woning
te koop
Status
verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg
Bouwvorm
bestaande bouw
Woningtype
appartement
Inhoud
333 m3
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
71 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
12 m2
Bouwjaar
2021

Foto's

Op de kaart

Social media
Regelmatig verschijnen we op social media met nieuwe objecten en interessant nieuws.
Contact
Vestiging Tiel
Prinses Beatrixlaan 21
4001 AG Tiel
Telefoon: 0344 - 622220
Vestiging Geldermalsen
Kostverlorenkade 2
4191 CH Geldermalsen
Telefoon: 0344 - 622220
Website door InterXL