X

Wij gebruiken cookies en andere technologieën om het verkeer te analyseren en je ervaring te optimaliseren. Lees ons privacy statement voor meer informatie.

Accepteren Privacy statement

Ambtmanstraat 9 B, Tiel

koopsom € 385.000,- kosten koper

  • Woning: te koop
  • Status: verkocht onder voorbehoud
  • Aanvaarding: in overleg
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Woningtype: appartement

Beschrijving

Dit appartement is reeds grotendeels afgewerkt met kwalitatief hoogwaardige materialen en op korte termijn beschikbaar. Een pracht object met direct uitzicht over de Ambtmanstuin aan de achterzijde!

Het gehele pand op Ambtmanstraat nummer 9 betreft een bijzonder karakteristiek pand op een fantastische locatie! Een unieke kans om hier te mogen gaan wonen! Wij mogen u hier het appartement aanbieden welke op de BEGANE GROND is gesitueerd.

Het gebouw, thans genaamd 'De 5 Patriciërs' is gevestigd midden in het centrum van Tiel. Haar tuin maakt onderdeel uit van de Ambtmanstuin, een prachtig stadspark ontworpen door de beroemde tuinarchitect K.G. Zocherin 1850.

In de oude binnenstad vindt u verscheidene monumenten die een rijk verleden hebben, zoals de Sint-Maartenskerk, de Waterpoort en de voormalige sociëteit Bellevue.

Zoals de naam al doet vermoeden is de Ambtmanstraat van oorsprong de straat waar de lokale macht zich huisvestte. Tot op de dag van vandaag is nog een groot deel van de monumentale panden in de Ambtmanstraat eigendom van de Gemeente Tiel.

Dit deftige huis werd in de achttiende eeuw gebouwd in de toen populaire Rococostijl. Het is grotendeels hetzelfde gebleven als toen. Ook aan de binnenkant. In de late 19e eeuw is er aan de achterkant een veranda gebouwd. Van 1934 tot 1994 woonde hier het artsen echtpaar Hoogenboom - Blijenberg. Daarom kennen Tielenaren dit pand als 'Het huis van dokter Hoogenboom'.

Het voormalige Patriciërshuis is getransformeerd naar 5 zelfstandige wooneenheden, die voldoen aan de hedendaagse eisen met betrekking tot comfort, brandscheiding en geluidwering. U verkrijgt een uniek appartement in een gerestaureerd monument, uitgevoerd met een moderne doch sfeervolle keuken, toiletruimte en badkamer.

Uw appartement kent een grote mate van privacy door de brede monumentale gangen, waardoor er geen muren van buren grenzen aan uw eigen appartement. Alle buitenruimten (terrassen of balkons) zijn ieder uniek vormgegeven en bevinden zich op mooie afstand van elkaar.
De enigszins verhoogde ligging van het pand geeft het status en allure en benadrukt de beschermde privacy.

* Rijksmonument met vele rijke en karakteristieke detailleringen;
* Indrukwekkende entree;
* Hoge ruimten met originele ornamenten;
* Private terrassen c.q. balkons op het zuiden.
* Onder architectuur aangelegde tuin, direct gesitueerd aan de Ambtmanstuin.
* Parkeerplaats op eigen grond inbegrepen in de koopsom;


APPARTEMENT B, GELEGEN OP DE BEGANE GROND:

INDELING:
Als u door de voordeur stapt van dit appartement komt de grandeur van weleer u direct tegemoet: de rijke lambriseringen, de beide marmeren schouwen alsmede de weldadig versierde plafonds zijn een lust voor het oog en doet iedereen met verbazing rondkijken. De pracht en hoogte van zowel de salon als de tuinkamer komen imponerend en rijk over.

De schuifdeuren “en suite” maken het plaatje compleet en bieden een ongeëvenaard doorkijkje naar de diepe stadstuin. Daarnaast kunnen ze de beide ruimten van elkaar afscheiden, zodat een zekere mate van privacy of intimiteit geboden kan worden. Aan de straatzijde zijn de oorspronkelijke luiken (blinds) nog aanwezig. Deze zijn opvouwbaar en vallen prachtig weg in de rijke betimmering van de vensterbanken. De keuken is gelegen aan de achterzijde van het appartement, deze is compleet ingericht met koel/vriescombinatie, combi magnetron, inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiging, vaatwasser en Whirlpool was-/droogcombinatie. De badkamer is voorzien van een wastafelmeubel en inloopdouche, de ruimte wordt mechanisch geventileerd. De toilet is separaat gelegen aan de achterzijde van de keuken.

De woonkamer versterkt -met haar marmeren schouw en grote glazen schuifdeuren met bovenlichten- de aloude functie van deze kamer: heerlijk toeven in een luxe omgeving met zicht op de “onder architectuur” aangelegde landschapstuin.

Het overdekte balkon is voorzien van glas aan de zijkanten, wat tocht buiten houdt. Door vormgeving en detaillering waant u in een romantische film van weleer.

Al bij al met recht een ”pareltje” te noemen.


BIJZONDERHEDEN:

* Royale vertrekken met een imponerende hoogte;
* Terras/ balkon op het zuiden met vrij uitzicht over de Ambtmanstuin;
* Mogelijkheid voor het plaatsen van een houten entresol voor meer vloeroppervlakte;
* Uniek appartement uitgevoerd met een moderne doch sfeervolle keuken, toiletruimte en badkamer;
* Achterzetbeglazing aanwezig aan de voorzijde;
* HR+++ glas aan de achterzijde;
* Vloerverwarming door het gehele appartement, inclusief toilet en badkamer;
* Plafonds gerestaureerd en wit gespoten;
* Mogelijkheid om wanden te laten sausen en houtwerk te laten schilderen;


LIGGING:

In het centrum bevinden zich op loopafstand diverse restaurants, authentieke winkels en culturele instellingen. De laatste jaren is het aantal terrasjes behoorlijk uitgebreid, waardoor een levendige binnenstad is ontstaan. Allen overigens op een dusdanige afstand dat geen directe overlast wordt verkregen. Als u toch verder weg moet, brengt de ontsluiting via de A15 of een goede treinverbinding u binnen een uur naar steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Nijmegen en Den Bosch.

Meer informatie of bezichtiging plannen?
Bericht:
E-mail nieuwsbrief
Delen

Kenmerken

Adres
Ambtmanstraat 9 B, Tiel
Woning
te koop
Status
verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg
Bouwvorm
bestaande bouw
Woningtype
appartement
Inhoud
436 m3
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
80 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
15 m2
Bouwjaar
2023

Foto's

Op de kaart

Social media
Regelmatig verschijnen we op social media met nieuwe objecten en interessant nieuws.
Contact
Vestiging Tiel
Prinses Beatrixlaan 21
4001 AG Tiel
Telefoon: 0344 - 622220
Website door InterXL