X

Wij gebruiken cookies en andere technologieën om het verkeer te analyseren en je ervaring te optimaliseren. Lees ons privacy statement voor meer informatie.

Accepteren Privacy statement

Ambtmanstraat 9 A, Tiel

koopsom € 569.000,- kosten koper

  • Woning: te koop
  • Status: beschikbaar
  • Aanvaarding: in overleg
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Woningtype: appartement

Beschrijving

Ambtmanstraat 9 betreft een bijzonder karakteristiek pand op een fantastische locatie! Het betreft een prachtig 3-kamer appartement van 109m² woonoppervlak en ca. 24 m² gebruiksoppervlak op de verdieping.

Het gebouw, thans genaamd 'De 5 Patriciërs' is gevestigd midden in het centrum van Tiel. Haar tuin maakt onderdeel uit van de Ambtmanstuin, een prachtig stadspark ontworpen door de beroemde tuinarchitect K.G. Zocherin 1850.

Zoals de naam al doet vermoeden is de Ambtmanstraat van oorsprong de straat waar de lokale macht zich huisvestte. Tot op de dag van vandaag is nog een groot deel van de monumentale panden in de Ambtmanstraat eigendom van de Gemeente Tiel.

Dit deftige huis werd in de achttiende eeuw gebouwd in de toen populaire Rococostijl. Het is grotendeels hetzelfde gebleven als toen. Ook aan de binnenkant. In de late 19e eeuw is er aan de achterkant een veranda aangebouwd. Van 1934 tot 1994 woonde hier het artsen echtpaar Hoogenboom - Blijenberg. Daarom kennen Tielenaren dit pand als 'Het huis van dokter Hoogenboom'.

Het voormalige Patriciërshuis is inmiddels getransformeerd naar 5 zelfstandige wooneenheden, die voldoen aan de hedendaagse eisen met betrekking tot comfort, brandscheiding en geluidwering. U verkrijgt een uniek appartement in een gerestaureerd monument, uitgevoerd met een eigen keuken, toiletruimte en badkamer. U kunt zelf de wand-, deur- en vloerafwerking van uw eigen appartement nog bepalen en uit (laten) voeren.
De algemene ruimten zijn volledig op stijlvolle wijze afgewerkt.

Uw appartement kent een grote mate van privacy door de brede monumentale gangen, waardoor er geen muren van buren grenzen aan uw eigen appartement. Alle buitenruimten (terrassen of balkons) zijn ieder uniek vormgegeven en bevinden zich op mooie afstand van elkaar.
De enigszins verhoogde ligging van het pand geeft het status en allure en benadrukt de beschermde privacy.

* Rijksmonument met vele rijke en karakteristieke detailleringen;
* Indrukwekkende entree;
* Hoge ruimten met originele ornamenten;
* Private terrassen c.q. balkons op het zuiden.
* Onder architectuur aangelegde tuin, direct gesitueerd aan de Ambtmanstuin;
* Parkeerplaats op eigen grond, inbegrepen in de koopsom;

APPARTEMENT A met aangesloten voormalig 'Maagdenhuisje"


INDELING:

Na binnenkomst in de ruime centrale hal bevindt zich links naast de monumentale trap de voordeur van dit grote appartement van ruim 109 m². Hierbij is de ruimte op de verdieping niet meegeteld, op de verdieping is nog een extra kamer van ca. 24m² gebruiksoppervlak aanwezig.

Als u de eigen voordeur bent gepasseerd komt u in de private hal met origineel marmeren vloer. Deze ruimte is centraal gelegen en biedt toegang naar de woonkamer, de keuken, de hoofdslaapkamer, de toiletruimte en de badkamer.

De woonkamer heeft een rijk versierd plafond. De originele glazen schuifdeuren bieden ruim zicht op de Ambtmanstuin en het romantisch overdekte terras. De vroegere toegangsdeur is behouden gebleven en brand- en geluidwerend gemaakt; deze heeft echter geen functie meer.

De ruime keuken van dit appartement bevindt zich op de oorspronkelijke plek, in het vroegere “Maagdenhuisje”. Het originele balkenplafond en de houten rabatdelen geven het een authentieke uitstraling. In de keuken bevindt zich een vaste kast en trap naar de slaap-/werkkamer op de eerste verdieping. Buiten is een fraai terras gerealiseerd op tuinniveau.

De slaapkamer op de begane grond is zeer stijlvol dankzij de hoge ramen en ornamenten op het plafond. Deze ruimte wordt voorzien van “achterzet-ramen” die open kunnen maar tocht en geluidsoverlast van de straat tegen houden.

De badkamer kunt u nog naar smaak en wens laten uitvoeren. Er is ruimte voor een dubbele wastafel en een inloopdouche. De toilet is separaat gesitueerd.

Via de romantische houten trap die zich bevindt achter de kralenplanken wand in de keuken komt u uit op de eerste verdieping en waant u zich terug in de tijd. Hier treft u de aansluitpunten voor wasmachine en condens droger.

Onder de eeuwenoude houten spanten en de fraaie dakconstructie bevindt zich een opmerkelijk grote en lichte kamer die te gebruiken is als hobbykamer, slaapkamer, werkkamer of wat u maar wilt. Er is zelfs voldoende ruimte om een tweede badkamer te realiseren als meerwerk-optie, waarbij nog voldoende ruimte over blijft voor de inrichting van een sfeervolle één- of tweepersoons (logeer)kamer.

De kap is geïsoleerd uitgevoerd en de ruimte wordt verwarmd door nieuwe radiatoren die een behaaglijke temperatuur kunnen halen. De ramen aan de achterzijde zijn voorzien van dubbele beglazing. De ramen op de begane grond (slaapkamer) aan de voorzijde zijn voorzien van "achterzetramen". De ramen in de woonkamer zijn voorzien van dubbele beglazing (monumentenglas).

De twee bestaande dakramen zijn voorzien van dubbel glas en hebben een ventilatie- stand voor beluchting van de ruimte. De ruimteafwerking wordt u aangeboden in de staat waarin deze zich momenteel bevindt.

Dit appartement geeft u door zijn verbondenheid met het voormalig Maagdenhuisje de echte beleving van het rijke historische leven van een Tielse Patriciër.


LIGGING:

In het centrum bevinden zich op loopafstand diverse restaurants, authentieke winkels en culturele instellingen. De laatste jaren is het aantal terrasjes behoorlijk uitgebreid, waardoor een levendige binnenstad is ontstaan. Allen overigens op een dusdanige afstand dat geen directe overlast wordt verkregen. Als u toch verder weg moet, brengt de ontsluiting via de A15 of een goede treinverbinding u binnen een uur naar steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Nijmegen en Den Bosch.

Meer informatie of bezichtiging plannen?
Bericht:
E-mail nieuwsbrief
Delen

Kenmerken

Adres
Ambtmanstraat 9 A, Tiel
Woning
te koop
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwvorm
bestaande bouw
Woningtype
appartement
Inhoud
691 m3
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
109 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
28 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
11 m2
Bouwjaar
2023

Foto's

Op de kaart

Social media
Regelmatig verschijnen we op social media met nieuwe objecten en interessant nieuws.
Contact
Vestiging Tiel
Prinses Beatrixlaan 21
4001 AG Tiel
Telefoon: 0344 - 622220
Website door InterXL