X

Wij gebruiken cookies en andere technologieën om het verkeer te analyseren en je ervaring te optimaliseren. Lees ons privacy statement voor meer informatie.

Accepteren Privacy statement

Ambtmanstraat 9 A, Tiel

koopsom € 625.000,- kosten koper

  • Woning: te koop
  • Status: beschikbaar
  • Aanvaarding: in overleg
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Woningtype: appartement

Beschrijving

TRANSFORMATIE NAAR APPARTEMENTEN

Ambtmanstraat 9 betreft een bijzonder karakteristiek pand op een fantastische locatie! Een unieke kans om hier te mogen gaan wonen!

Het gebouw, thans genaamd 'De 5 Patriciërs' is gevestigd midden in het centrum van Tiel. Haar tuin maakt onderdeel uit van de Ambtmanstuin, een prachtig stadspark ontworpen door de beroemde tuinarchitect K.G. Zocherin 1850.

In de oude binnenstad vindt u verscheidene monumenten die een rijk verleden hebben, zoals de Sint-Maartenskerk, de Waterpoort en de voormalige sociëteit Bellevue.

Zoals de naam al doet vermoeden is de Ambtmanstraat van oorsprong de straat waar de lokale macht zich huisvest. Tot op de dag van vandaag is nog een groot deel van de monumentale panden in de Ambtmanstraat eigendom van de Gemeente Tiel.

Dit deftige huis werd in de achttiende eeuw gebouwd in de toen populaire- roccostijl. Het is grotendeels hetzelfde gebleven als toen. Ook aan de binnenkant. In de late 19e eeuw is er aan de achterkant een veranda gebouwd. Van 1934 tot 1994 woonde hier het artsen echtpaar Hoogenboom - Blijenberg. Daarom kennen Tielenaren dit pand als 'Het huis van dokter Hoogenboom'.

Het voormalige Patriciërshuis wordt getransformeerd naar 5 zelfstandige wooneenheden, die voldoen aan de hedendaagse eisen met betrekking tot comfort, brandscheiding en geluidwering. U verkrijgt een uniek appartement in een gerestaureerd monument, uitgevoerd met een eigen keuken, toiletruimte en badkamer. U kunt zelf de wand-, deur-en vloerafwerking van uw eigen appartement bepalen en uit (laten) voeren.
De algemene ruimten zijn volledig afgewerkt.

Uw appartement kent een grote mate van privacy door de brede monumentale gangen, waardoor er geen muren van buren grenzen aan uw eigen appartement. Alle buitenruimten (terrassen of balkons) zijn ieder uniek vormgegeven en bevinden zich op mooie afstand van elkaar.
De enigszins verhoogde ligging van het pand geeft het status en allure en benadrukt de beschermde privacy.

* Rijksmonument met vele rijke en karakteristieke detailleringen;
* Indrukwekkende entree;
* Hoge ruimten met originele ornamenten;
* Private terrassen c.q. balkons op het zuiden.
* Onder architectuur aangelegde tuin, direct gesitueerd aan de Ambtmanstuin.
* Parkeerplaats op eigen grond inbegrepen in de koopsom;

APPARTEMENT A met aangesloten voormalig 'Maagdenhuisje"

INDELING:

Na binnenkomst in de ruime centrale hal bevindt zich links naast de monumentale trap de voordeur van dit grote appartement van ruim 154 m2.

Als u de eigen voordeur bent gepasseerd komt u in de private hal met origineel marmeren vloer. Deze ruimte is centraal gelegen en biedt toegang naar de woonkamer, de keuken, de hoofdslaapkamer, de toiletruimte en de badkamer.

De woonkamer heeft een rijk versierd plafond en een authentieke hardstenen schouw. De originele glazen schuifdeuren bieden ruim zicht op de Ambtmanstuin en het romantisch overdekte terras. De vroegere toegangsdeur is behouden gebleven en brand- en geluidwerend gemaakt; deze heeft echter geen functie meer.

De ruime keuken van dit appartement bevindt zich op de oorspronkelijke plek, in het vroegere “Maagdenhuisje”. Het originele balkenplafond en de houten rabatdelen geven het een authentieke uitstraling en ook de grote schouw draagt daartoe bij. In de keuken bevindt zich een voorraadkast en trap naar de slaap-
/werkkamer op de eerste verdieping. Buiten wordt een ruim terras gerealiseerd op tuinniveau.

De slaapkamer op de begane grond is zeer stijlvol dankzij de hoge ramen en ornamenten op het plafond. Deze ruimte wordt voorzien van “achterzet-ramen” die open kunnen maar tocht en geluidsoverlast van de straat tegen houden.

In de hal treft u een praktische ruimte aan met aansluitpunt voor wasmachine en condens droger. De badkamer wordt uitgevoerd met een dubbele wastafel en een inloopdouche.

Via de romantische houten trap die zich bevindt achter de kralenplanken wand in de keuken komt u uit op de eerste verdieping en waant u zich terug in de tijd.

Onder de eeuwenoude houten spanten en de fraaie dakconstructie bevindt zich een opmerkelijk grote en lichte kamer die te gebruiken is als hobbykamer, slaapkamer, werkkamer of wat u maar wilt. Er is zelfs voldoende ruimte om een tweede badkamer te realiseren als meerwerk-optie, waarbij nog voldoende ruimte over blijft voor de inrichting van een sfeervolle één- of tweepersoons (logeer)kamer.

De kap is geïsoleerd uitgevoerd en de ruimte wordt verwarmd door nieuwe radiatoren en vloerverwarming die een behaaglijke temperatuur kunnen halen. De ramen aan de achterzijde zijn voorzien van dubbele beglazing. De ramen op de begane grond (slaapkamer) aan de voorzijde zijn voorzien van "achterzetramen". De ramen in de woonkamer zijn voorzien van dubbele beglazing (monumentenglas).

De twee bestaande dakramen zijn voorzien van dubbel glas en hebben een ventilaties- stand beluchting van de ruimte.
De ruimteafwerking wordt u aangeboden in de staat waarin deze zich momenteel bevindt. Wel zullen er op een aantal logische plaatsen nog wandcontactdozen worden toegevoegd.

Dit appartement geeft u door zijn verbondenheid met het voormalig Maagdenhuisje de echte beleving van het rijke historische leven van een Tielse Patriciër.

LIGGING:

In het centrum bevinden zich op loopafstand diverse restaurants, authentieke winkels en culturele instellingen. De laatste jaren is het aantal terrasjes behoorlijk uitgebreid, waardoor een levendige binnenstad is ontstaan. Allen overigens op een dusdanige afstand dat geen directe overlast wordt verkregen. Als u toch verder weg moet, brengt de ontsluiting via de A15 of een goede treinverbinding u binnen een uur naar steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Nijmegen en Den Bosch.

Meer informatie of bezichtiging plannen?
Bericht:
E-mail nieuwsbrief
Delen

Kenmerken

Adres
Ambtmanstraat 9 A, Tiel
Woning
te koop
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwvorm
bestaande bouw
Woningtype
appartement
Inhoud
663 m3
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
154 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
12 m2
Bouwjaar
2021

Downloads

Foto's

Op de kaart

Social media
Regelmatig verschijnen we op social media met nieuwe objecten en interessant nieuws.
Contact
Vestiging Tiel
Prinses Beatrixlaan 21
4001 AG Tiel
Telefoon: 0344 - 622220
Vestiging Geldermalsen
Kostverlorenkade 2
4191 CH Geldermalsen
Telefoon: 0344 - 622220
Website door InterXL