X

Wij gebruiken cookies en andere technologieën om het verkeer te analyseren en je ervaring te optimaliseren. Lees ons privacy statement voor meer informatie.

Accepteren Privacy statement

Prinses Marijkelaan 13, Maurik

vraagprijs € 675.000,- kosten koper

  • Woning: te koop
  • Status: beschikbaar
  • Aanvaarding: in overleg
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Woningtype: vrijstaande woning

Beschrijving

"Huize Engelschehof".

Op een prachtige locatie midden in het centrum van Maurik ligt deze fraaie boerenhofstede uit de 19e eeuw. Huize Engelschehof is een markant pand wat door haar open ligging direct opvalt in het straatbeeld. Deze sfeervolle, ruime vrijstaande woning met voor- en achterhuis, tuin rondom en ruime oprit is gelegen op een perceel van 1.476 m² eigen grond.

Huize "Engelschehof" is onderdeel van de historie van het Betuwse dorp Maurik. Het pand is rond 1860 onder architectuur gebouwd met fraai gevelwerk. Het heeft een statige entree met authentieke voordeur. Authentieke paneeldeuren naar de woonvertrekken; ook de stijlschouwen zijn nog aanwezig. De meeste woonvertrekken op de begane grond zijn voorzien van originele dubbel draaiende binnenvensters.

De karakteristieke woning is de laatste jaren door de huidige eigenaren op vele aspecten bouwkundig verbeterd. Zo is de dakconstructie gerenoveerd en geïsoleerd, zijn ruimtes op de verdieping ingedeeld en beloopbaar gemaakt en is er recentelijk nog voorzien in schilder- en stucwerk aan de buitenzijde. Daarbij is het karakter van het monumentale pand gerespecteerd en de sfeer van weleer goed behouden gebleven. Het pand vraagt op onderdelen als keuken, badkamer, toilet, elektra en verwarming zeker nog aandacht Thans is de begane grond niet afgewerkt; vloeren, plafonds en wandafwerking dienen nog aangebracht te worden.

Deze prachtige woning heeft heel veel potentieel; er zijn echter nog een aantal grote taken die uitgevoerd dienen te worden. Een financiële investering in dit pand is derhalve aan de orde.


INDELING

Begane grond:
Statige entree met centrale lange hal, links en rechts daarvan twee werk- of slaapkamers van ongeveer 27,5 m². Daarachter zijn nog twee kamers gesitueerd welke thans in gebruik zijn als slaapkamers en beide over vaste kasten beschikken. De keuken is op driekwart van de centrale hal aan de linkerzijde van het pand gelegen en hiermee praktisch in de buurt van de bijkeuken/ bergruimte (van oorsprong een fruitbewaarkamer) aan de rechterzijde van de hal. De riante Deel welke over de gehele breedte van de achtergevel is gesitueerd, is thans in gebruik als garage/ bergruimte.
Vanuit de hal is er toegang naar de kelder en naar de eerste verdieping.

De keuken is voorzien van een authentieke inbouwkast, een granito aanrecht met keukenkastjes, wasmachine aansluiting en boiler. De keuken is eenvoudig van opzet. Desgewenst kan in deze grote ruimte een prachtige woonkeuken gerealiseerd worden. Het achterhuis, de Deel (± 58 m²), heeft grote dubbele houten deuren in de oostgevel. Hier treft u een eenvoudige toilet en doucheruimte. De vloer is geheel van beton en vanuit hier is er middels een houten trap toegang tot de zolderruimte van het achterhuis.

Eerste verdieping:
Via de trap in de centrale hal bereikt u de grotendeels open zolder. Hier zijn middels scheidingswanden twee slaapkamers gerealiseerd; de verdieping is nog naar eigen inzicht in te delen en af te ronden.
Via de genoemde trap in het achterhuis komt u nog op een open zoldergedeelte.


TUIN RONDOM:
Prachtig oppervlak om heerlijk van het buitenleven te genieten. De woning is goed op haar perceel gesitueerd waardoor er aan alle zijden van de woning voldoende ruimte is om buiten te leven. Aan de voorzijde geeft het grote oppervlak de woning aanzicht en privacy, aan de achterzijde is een heerlijke tuin aanwezig om te leven. Hier treft u onder andere en riante moestuin waarmee u zelf in uw eigen behoefte aan verse gewassen kunt voorzien. De royale oprit leent zich voor meerdere auto's, ook de ruimte naast het pand is ruim genoeg om met een auto naar de Deel van het pand te komen.

MAURIK:
Maurik kent een prachtige ligging aan een zijtak van de Neder Rijn. Het dorp is landelijk gelegen op circa 10 kilometer van de stad Tiel met veel centrum- en regionale voorzieningen. Maurik zelf heeft een compleet winkelaanbod voor de dagelijkse boodschappen, twee basisscholen en diverse recreatiemogelijkheden. Voor de watersportliefhebber ligt het recreatiegebied 'Het eiland van Maurik' op fietsafstand. Op 5 kilometer afstand ligt het Betuws golfcentrum 'De Batouwe'.

Er is via de provinciale weg N320 (Kesteren-Culemborg) een snelle autoverbinding met Rhenen en Kesteren. De centrale ligging ten opzichte van de autosnelwegen A2 en A15 zorgt ervoor dat zowel Tiel, Nijmegen, Den Bosch als Utrecht binnen een half uur te bereiken zijn.


BIJZONDERHEDEN:
* Centraal gelegen in het dorp, voorzieningen op loopafstand;
* Ruimtelijk gelegen met mooie ligging midden op het perceel;
* Voldoende parkeerruimte op eigen terrein;
* Het betreft een gemeentelijk monument;
* De woning is traditioneel gebouwd en heeft een redelijke staat van onderhoud;
* In afgelopen jaren zijn diverse onderdelen van dit monumentale pand vernieuwd; om het pand verder gereed te maken zullen de werkzaamheden nog afgerond dienen te worden;
* Geen Cv-installatie aanwezig, verwarming geschiedt middels houtkachels;
* In 2012 is een bodemonderzoek uitgevoerd; de bodem is geschikt voor woondoeleinden;
* Dit pand biedt ook uitgelezen mogelijkheden voor een aan huisgebonden bedrijf of beroep;
* Tevens voldoende ruimte aanwezig voor inwonende (schoon)ouders of mantelzorg aan huis;
* Bouwjaar: 1860;
* Woonoppervlak 401 m2;
* Perceeloppervlak: 1476m2 eigen grond.

Deze charmante boerenhofstede biedt zoveel MOGELIJKHEDEN; wij laten u deze graag zien tijdens een bezichtiging!

Meer informatie of bezichtiging plannen?
Bericht:
E-mail nieuwsbrief
Delen

Kenmerken

Adres
Prinses Marijkelaan 13, Maurik
Woning
te koop
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg
Bouwvorm
bestaande bouw
Woningtype
vrijstaande woning
Inhoud
1951 m3
Gebruiksoppervlakte woonfunctie
401 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
90 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
2 m2
Perceeloppervlakte
1476 m2
Bouwjaar
1860

Foto's

Op de kaart

Social media
Regelmatig verschijnen we op social media met nieuwe objecten en interessant nieuws.
Contact
Vestiging Tiel
Prinses Beatrixlaan 21
4001 AG Tiel
Telefoon: 0344 - 622220
Website door InterXL