X

Wij gebruiken cookies en andere technologie├źn om het verkeer te analyseren en je ervaring te optimaliseren. Lees ons privacy statement voor meer informatie.

Accepteren Privacy statement

Een huis kopen in Zoelen

Zoelen is een klein, landelijk gelegen dorpje ten Noordwesten van Tiel en ten Oosten van Buren. Het dorp ligt niet alleen aan rivier de Linge maar ook aan het Amsterdams Rijnkanaal. Zoelen staat bekend om haar prachtig bewaard gebleven Kasteel Soelen, die een prominente plaats in het dorp inneemt.

Bent u op zoek naar een huis in Zoelen? Blader hieronder eens door ons aanbod van huizen in Zoelen.

Hoe wilt u wonen?
In welke straat?
Uw prijsklasse
Resultaten

Zoelen

Op enkele kilometers van Tiel ligt het mooie dorp Zoelen. Het dorp kenmerkt zich door de lintbebouwing aan de dijk, wat inhoudt dat de bebouwing in het dorp langgerekt en aaneengesloten is. Buiten de kern grenst de dijk aan de fruitgaarden en ten zuiden van de Uiterdijk ligt het stroomgebied van de Linge. De Jeudestraat wordt gezien als de “kern” van het dorp met kasteel “Soelen” op steenworp afstand. Dit kasteel, wat rond 1500 gebouwd is op een eiland, is omgeven door een gracht en rondom het kasteel kunt u heerlijk wandelen.

Gemeente Buren

Zoelen maakt deel uit van gemeente Buren en telt zo’n 1.636 inwoners. Tot 1977 was Zoelen een zelfstandige gemeente.

Voorzieningen in Zoelen

In Zoelen is een basisschool en een peuterspeelzaal gevestigd. Ondanks dat er in Zoelen wel een fysiotherapiepraktijk is, is het voor alle andere belangrijke voorzieningen zoals huisarts, tandarts, supermarkt, en middelbare scholen aangewezen op Tiel.

Activiteiten in Zoelen

Jaarlijks vinden er in Zoelen een aantal leuke evenementen plaats: zo is er de “Zoelense Dweildag” met dweilorkesten en een curiosamarkt, maar ook de “Zeegpull”, een trekkertrekwedstrijd wordt goed bezocht. Het recreatiegebied “De Beldert”, welke aan de andere kant van het Amsterdam Rijnkanaal ligt, is bekend om de hoogste freefall waterglijbaan van de Benelux. Uiteraard kunt u hier ook gewoon heerlijk gaan zwemmen.

Lijkt het u heerlijk om het landelijke Zoelen te gaan wonen? Bekijk dan hier ons aanbod van huizen in Zoelen of neem contact met ons op.

Social media
Regelmatig verschijnen we op social media met nieuwe objecten en interessant nieuws.
Contact
Vestiging Tiel
Prinses Beatrixlaan 21
4001 AG Tiel
Telefoon: 0344 - 622220
Website door InterXL