X

Wij gebruiken cookies en andere technologie├źn om het verkeer te analyseren en je ervaring te optimaliseren. Lees ons privacy statement voor meer informatie.

Accepteren Privacy statement

Een herenhuis kopen

Op zoek naar een karakteristieke woning met veel woonruimte voor u en uw gezin? Dan is wellicht een herenhuis iets voor u. Duik snel in ons woningaanbod en vind het herenhuis van uw dromen.

Waar wilt u wonen?
Uw prijsklasse
Resultaten

Wat is een herenhuis?

Een herenhuis is een relatief grote eengezinswoning die gesitueerd is binnen de bebouwde kom, met een nadrukkelijke architectonische uitstraling in het straatbeeld via een opvallende (gevel)presentatie. Oorspronkelijk betrof het een statig, hoog en tamelijk oud pand, maar tegenwoordig wordt hiermee ook de duurdere, kwalitatief beter uitgevoerde nieuwbouwwoning aangeduid. Een herenhuis kan een vrijstaand huis zijn, maar het kan ook een rijtjeswoning zijn.

Voor- en nadelen van een herenhuis

De voordelen van een herenhuis zijn:

  1. Groot voordeel van herenhuizen is dat ze veel woonruimte hebben.
  2. U woont in een karakteristiek en authentiek huis. Herenhuizen hebben van binnen vaak hoge plafonds, sierlijke lijstwerken en andere ornamenten, maar ook glas-in-lood ramen, grote schouwen en een overvloed aan details.
  3. Oudere jaren ’30 herenhuizen vind u vaak in oude stadscentra. Dit zorgt voor een mooie woon- en leefomgeving; wonen in een grote woning en toch dicht bij alle voorzieningen die een stad u te bieden heeft.

De nadelen zijn:

  1. Omdat het vaak oudere panden betreft kunnen de onderhoudskosten hoog zijn.

Ziet u uzelf al helemaal wonen in een herenhuis? Bekijk in ons aanbod van herenhuizen of uw droomhuis hier bij zit en neem contact op met ons kantoor.
Woont u in een herenhuis en overweegt u om deze te verkopen? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem contact op met ons kantoor voor een vrijblijvend verkoopadvies. Wij adviseren u graag.

Social media
Regelmatig verschijnen we op social media met nieuwe objecten en interessant nieuws.
Contact
Vestiging Tiel
Prinses Beatrixlaan 21
4001 AG Tiel
Telefoon: 0344 - 622220
Vestiging Geldermalsen
Kostverlorenkade 2
4191 CH Geldermalsen
Telefoon: 0344 - 622220
Website door InterXL