X

Wij gebruiken cookies en andere technologie├źn om het verkeer te analyseren en je ervaring te optimaliseren. Lees ons privacy statement voor meer informatie.

Accepteren Privacy statement

Een huis kopen in Buren

Buren is een zeer levendige, kleine stad in de prachtige groene Betuwe. De stad heeft van oudsher banden met het koningshuis en mag zich daarom Oranjestad noemen. Het heeft tevens een mooi oud stadscentrum waar diverse horecagelegenheden zetelen met meerdere terrasjes in de zon of aan het water waar u in de zomer heerlijk kunt vertoeven.

Bent u geïnteresseerd in wonen in Buren? Blader hieronder door ons aanbod van huizen in Buren.

Hoe wilt u wonen?
In welke straat?
Uw prijsklasse
Resultaten

Buren

Op zo’n 10 minuten rijden van Tiel ligt het historische stadje Buren. Het stadje telt ca. 2.700 inwoners, die wonen verspreid over het oude stadscentrum en de 2 buitenwijken. Buren maakt deel uit van de gelijknamige gemeente welke bestaat uit 13 dorpen en 1 stad. Gemeente buren telt in totaal 26.370 inwoners. Grote steden als Utrecht, Den Bosch en Arnhem zijn binnen 30 minuten met de auto te bereiken en Rotterdam ligt op zo’n 50 minuten rijafstand. Tevens is er een goede busverbinding tussen Buren, Culemborg en Tiel.

Historisch Buren

Het stadje Buren heeft een rijke historie met veel rijks- en gemeentelijke monumenten. Het grootste kasteel ooit in Nederland gebouwd heeft in het huidige “plantsoen” gestaan en was de residentie van prins Willem van Oranje. Buren mag zich dan ook Oranjestad noemen, vanwege de band met de koninklijke familie. Zo is prinses Beatrix Gravin van Buren.

Helaas is het kasteel afgebroken en liggen alleen de fundamenten nog onder het grote grasveld. Veel van de oude bouwmaterialen zijn hergebruikt in de woningen die thans in het stadje te zien zijn. De dochter van prins Willem van Oranje, Maria van Nassau, stichtte in 1612 het Weeshuis. Dit schitterende pand neemt een prominente plaats in en is nog steeds te bewonderen.

Voorzieningen in Buren

De centrale ligging tussen de A2 en de A15 maakt Buren tot een geliefde woonplaats. Qua zorg is er een huisartsenpraktijk, een tandartsenpraktijk, een fysiotherapeut en een vernieuwd, kleinschalig wooncentrum voor ouderen. Een openbare basisschool, kinderdagverblijf en een buiten schoolse opvang bevinden zich ook in Buren.

Activiteiten in Buren

Er worden met regelmaat activiteiten en evenementen georganiseerd in de oude binnenstad zoals een jazz-weekend, kunstmarkt en “Chateau voor Buren” (wijnweekend). Verder heeft Buren een aantal restaurants, leuke terrassen en verschillende winkeltjes. Buren kent verschillende sportverenigingen zoals een voetbalvereniging, volleybalvereniging, tennisvereniging en schietvereniging. Tevens is er een yoga- en meditatiestudio gevestigd. Daarnaast heeft Buren een muziekvereniging Soli Deo Gloria welke bestaat uit Burens Orkest, Sambaband en Burengehucht.

Bent u enthousiast geraakt over wonen in Buren? Blader dan snel door ons aanbod van huizen in Buren of neem contact met ons op.

Social media
Regelmatig verschijnen we op social media met nieuwe objecten en interessant nieuws.
Contact
Vestiging Tiel
Prinses Beatrixlaan 21
4001 AG Tiel
Telefoon: 0344 - 622220
Website door InterXL