X

Wij gebruiken cookies en andere technologieën om het verkeer te analyseren en je ervaring te optimaliseren. Lees ons privacy statement voor meer informatie.

Accepteren Privacy statement

Een huis kopen in Beneden-Leeuwen

Beneden-Leeuwen is één van de grootste woonplaatsen van het Land van Maas en Waal. Het beschikt over een gezellige dorpskern met diverse winkels, boetiekjes en vele horecagelegenheden. Op het gebied van sport zijn er diverse verenigingen actief en in Beneden-Leeuwen zijn basisscholen en een middelbare school aanwezig.

Interesse in een koopwoning in Beneden-Leeuwen? Blader hieronder door ons aanbod.

Hoe wilt u wonen?
In welke straat?
Uw prijsklasse
Resultaten

Beneden-Leeuwen

Op enkele kilometers rijden vanaf Tiel ligt het dorp Beneden-Leeuwen. Beneden-Leeuwen is met ruim 6.200 inwoners één van de grootste woonplaatsen van het Land van Maas en Waal. Ons aanbod van huizen in Beneden-Leeuwen bestaat uit verschillende soorten woningen in diverse prijsklassen.

Gemeente West Maas en Waal

Beneden-Leeuwen maakt deel uit van gemeente West Maas en Waal wat ligt in het meest zuidelijke gedeelte van het Gelders Rivierengebied en meest westelijke deel van het Land van Maas en Waal. Gemeente West Maas en Waal telt ongeveer 18.800 inwoners. De rivieren de Maas en de Waal vormen zowel in zuidelijke als in noordelijke richting de natuurlijke grens. Grote steden als Nijmegen, Tiel, 's-Hertogenbosch en Arnhem, maar ook de Randstad en Duitsland zijn uitstekend te bereiken.

Voorzieningen in Beneden-Leeuwen

Beneden-Leeuwen vervult een centrumfunctie op het gebied van bestuur, onderwijs en cultuur. Er zijn diverse basisscholen en een middelbare school. Op het gebied van zorg is er een huisarts, verpleeghuis, zorgboerderij, fysiotherapiepraktijk, tandarts en mondhygiënist. Daarnaast staat Beneden-Leeuwen bekend om haar gezellige dorpskern met diverse winkels, boetiekjes en vele horecagelegenheden.

Activiteiten in Beneden-Leeuwen

Beneden-Leeuwen heeft vele verenigingen zoals een voetbalclub, damesgymvereniging, gym- en turnvereniging, tennisclub, badmintonvereniging, hatha yoga, volleybalvereniging, een actieve carnavalsvereniging en diverse muziekverenigingen zoals de harmonie, het mannenkoor, het seniorenorkest en het gemengd zangkoor. Ook worden in Beneden-Leeuwen regelmatig grote evenementen georganiseerd als DijkenSport, Kermis Leeuwen en het eerste weekend van juli is het feestweekend met op zondag de Dag van Leeuwen.

Natuur in en om Beneden-Leeuwen

Beneden-Leeuwen is gelegen aan de rivier de Waal en biedt voldoende gelegenheid om te genieten van rust en ruimte. Zo is er een 14km lange rondwandeling vanuit Beneden-Leeuwen welke het ‘klompenpad’ wordt genoemd.

Enthousiast geraakt over wonen in Beneden-Leeuwen? Blader door ons aanbod van koophuizen of neem contact met ons op.

Social media
Regelmatig verschijnen we op social media met nieuwe objecten en interessant nieuws.
Contact
Vestiging Tiel
Prinses Beatrixlaan 21
4001 AG Tiel
Telefoon: 0344 - 622220
Website door InterXL