X
Dolron Rivierenland Makelaars
Dolron Rivierenland Makelaars

Uw huis verkopen met overwaarde

De huizenprijzen zijn de laatste jaren weer flink gestegen en het zou dus zomaar kunnen zijn dat u overwaarde op uw huis heeft. Wanneer u uw huis wilt verkopen en er blijkt overwaarde op te zitten, dan is het belangrijk goed na te denken wat u met deze overwaarde wilt doen. Er zijn namelijk verschillende opties. In dit artikel zullen wij een aantal van deze opties benoemen.

Een nieuw huis kopen

Een mogelijkheid die veel wordt gekozen is om de overwaarde te gebruiken om een nieuw huis te kopen. Houd daarbij in uw achterhoofd dat wanneer een nieuw huis koopt u te maken krijgt met de zogeheten bijleenregeling. Deze houdt in dat u de overwaarde moet gebruiken voor de aankoop van uw nieuwe huis. Doet u dit niet? Dan mag u geen hypotheekrente aftrekken over het bedrag ter hoogte van de overwaarde.

Het maakt niet uit of u voor een duurder of goedkoper huis gaat, u zult hoe dan ook de overwaarde moeten gebruiken voor de aankoop van uw nieuwe huis. Let wel: dit is binnen een termijn van drie jaar. Dit is namelijk de termijn waarin de overwaarde geldig is voor de bijleenregeling.

Een verbouwing financieren

Uw huis verkopen is niet de enige manier om gebruik te maken van de overwaarde. Een andere mogelijkheid is om er een verbouwing mee te financieren. U kunt dit doen door uw hypotheek te verhogen of een tweede hypotheek af te sluiten.
Let wel op dat u in deze situatie te maken krijgt met hogere maandlasten.

Verhuizen naar een huurwoning

Verhuizen naar een huurwoning is ook een mogelijkheid. Als u voor deze optie kiest mag u met de overwaarde doen wat u wilt. Houd er wel rekening mee dat de bijleenregeling tot drie jaar na de verkoop van uw huidige huis geldt en dat als u binnen drie jaar toch besluit weer een huis te kopen u de overwaarde moet gebruiken voor uw nieuwe koophuis.

Andere mogelijkheden om uw overwaarde te gebruiken

Denk ook eens aan:

  • Sparen;
  • Beleggen;
  • Een mooie reis maken;
  • Uw kinderen een bedrag schenken.

Het is aan u!

Het hangt dus helemaal van uw persoonlijke situatie af wat u het beste kunt doen. Wanneer u nieuwsgierig bent of uw huis overwaarde heeft kunt u bij ons een afspraak inplannen voor een gratis waardebepaling. Tijdens deze waardebepaling zullen we samen bekijken of er overwaarde is, hoe hoog deze is en wat uw mogelijkheden zijn wanneer u uw huis verkoopt.

Neem contact met ons op via 0344-622220.

Meer informatie?
E-mail nieuwsbrief
Gratis waardebepaling
Delen
Social media
Regelmatig verschijnen we op social media met nieuwe objecten en interessant nieuws.
Contact
Vestiging Tiel
Prinses Beatrixlaan 21
4001 AG Tiel
Telefoon: 0344 - 622220
Vestiging Geldermalsen
Kostverlorenkade 2
4191 CH Geldermalsen
Telefoon: 0344 - 622220
Website door InterXL